31 Ocak 2011 Pazartesi

Kung Fu Wiese

30 Ocak 2011 Pazar

Alemannia



Bayern Münih ile 2.lig ekiplerinden Alemannia Aachen arasında geçen Çarşamba oynanan Almanya Federasyon kupası maçından önce Alemannia Aachen'li taraftarlardan birisi Bayern otobüsüne sprey boya ile "Alemannia" yazmış ama polise yakalanmaktan kurtulamamış.

Otur Soluklan Yeğen


Van Bommel tatlı(!) sert oynayan olarak tabir edebileceğimiz, rakibi ısıran, mücadeleci yönü çok kuvvetli, benim de sevdiğim türden bir oyuncu. Milan orta sahasında Pirlo, Gattuso, Seedorf sakat olunca oluşan boşluğu gidermek için -biraz da mecburiyetten- transfer edilmişti. Serie A aslında Van Bommel için biçilmiş bir kaftan(dı). Oyun genel olarak sert oynanıyor ve ikili fiziksel mücadeleler oldukça fazla -ki Van Bommel'in de en sevdiği şeylerdendir bu.- ama yeni takımınla çıktığın ilk lig maçında kırmızı kart görmek biraz olmamış.

28 Ocak 2011 Cuma

Andres Iniesta – Take Control – Nike CTR360 II

26 Ocak 2011 Çarşamba

Anneme Canım Feda


Messi, Racing Santander maçında attığı golden sonra annesinin doğum gününü kutlamak için formasının altındaki tişörtünü gösterince İspanya Futbol Federasyonu tarafından 2 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Mutlu Yıllar Xavi


Barcelona'nın ve İspanya'nın beyni, kalbi, her şeyi olan Xavi dün 31 yaşına bastı. Biz susalım aşağıdaki iki video konuşsun.



25 Ocak 2011 Salı

Cristiano Ronaldo'nun Evi








Joaquín Torres imzasını taşıyan bu evin sadece giriş katı 800 metrekare. Ayrıca 7 yatak odası, 8 banyo, birkaç çocuk odası bulunan bu saray yavrusunda yaşıyor Cristiano Ronaldo. Evin tasarımında birden fazla yerde "CR" ibaresini görmek mümkün. Son olarak Joaquín Torres'in dediğine göre Ronaldo dekorasyon aşamasında evle çok ilgilenmiş ve evine piano da istemiş. Çalabiliyor mu?

21 Ocak 2011 Cuma

Messi'li Adidas Reklamı

Messi'nin üst üste ikinci kez  Ballon d'Or ödülünü kazanmasından sonra Adidas, İspanyolca (ingilizce altyazılı) güzel bir reklam filmi hazırlamış. Dünyanın en iyisi olmak için neler yapmak gerektiğini, ne zorlukların atlatıldığını anlatmaya çalışmışlar. (Videonun 43.saniyesinde kendilerini de övmeden edememişler.)

Ahtapot Paul anısına





Dünya Kupası'nın tartışmasız en popüler ismi Ahtapot Paul'ün anısına Oberhausen Sea Life akvaryumda bir anıt yapılmış. Mekanı cennet olsun.

20 Ocak 2011 Perşembe

Mourinho'nun Not Defteri






Mourinho'nun Hercules maçında Portekizce ve İspanyolca olarak tuttuğu notları maç sonunda birileri yedek kulübesinden gidip aşırmış. Notlarda genel olarak taktiksel diziliş, oyuncuların takım içindeki rolleri ve maç hakkında karaladığı şeyler var. Not defterinde en dikkat çekici nokta son fotoğrafta saklı. Mourinho, 10 aylık süreçte 38 lig+ 13 Şampiyonlar Ligi maçı (Mourinho finali istediğini gösteriyor) ve kupayı da 6 maç olarak düşünmüş.

18 Ocak 2011 Salı

İtalya Futbol Oscarları



İtalya Futbol Oscarları (Oscar Del Calcio) adayları belli oldu. 24 Ocak'ta kazananları açıklanacağı ödüllerde adaylar şöyle:



En iyi İtalyan Oyuncu: Antonio Cassano, Antonio Di Natale, Andrea Pirlo
En iyi Yabancı Oyuncu: Samuel Eto’o, Diego Milito, Wesley Sneijder
En iyi Genç Oyuncu: Mario Balotelli, Alexandre Pato, Javier Pastore
En iyi Kaleci: Morgan De Sanctis, Julio Cesar, Salvatore Sirigu
En iyi Defans Oyuncusu: Giorgio Chiellini, Walter Samuel, Thiago Silva
En iyi AntrenörMassimiliano Allegri, Luigi Del Neri, Jose Mourinho
En İyi Hakem: Emidio Morganti, Nicola Rizzoli, Paolo Tagliavento
En iyi Oyuncu: En iyi İtalyan Oyuncu ödülünü kazanan ile En İyi Yabancı Ödülünü kazanan adaydan biri kazanacak.


Bu 8 kategorinin yanısıra 4 ayrı kategori daha var:
- Geçen sezonun en iyi golü
- Yılın Takımı
- Yılın en çok gol atan futbolcusu
- Fair Play Ödülü

Juventus'un ponpon kızları




Çalkantılı günler yaşayan Juventus'un forma sponsoru Betclic, Juventus taraftarını ve belki de (özellikle) futbolcuları motive etmek için ponpon kızları görevlendirmiş. Pazar günü oynanan 2-1 kazandıkları Bari maçında ilk kez görev almış bu ponpon kızlar. Taraftar da halinden memnun gibi. Bu uygulamanın işe yarayıp yaramadığını ilerleyen günlerde göreceğiz.



17 Ocak 2011 Pazartesi

Fransa Milli Takımı'nın Yeni Forması






Yeni formanın tasarımı tek kelimeyle harika. Yeni forma 5 Şubat'ta satışa çıkacakmış. 9 Şubat'ta Brezilya ile oynayacakları maçta ilk kez bu yeni formayı giyecekler. Forma % 96 geri dönüşümlü polyester % 4 organik pamuktan oluşturulmuş. Bu yeni formanın FFF (Fransa Futbol Federasyonu) logosunun altında şu ifade yer alıyormuş: "Nos Differences Nous Unissent" (Farklılıklarımız bizi birleştirir)



15 Ocak 2011 Cumartesi

Star Wars Bayer Leverkusen



Dün oynanan Bayer Leverkusen- Borussia Dortmund maçında tribünlerdeki koreografi gerçekten enfes olmuş. Dortmund maçı 3-1 kazandı bu arada ve tam gaz şampiyonluğa doğru ilerliyorlar.

12 Ocak 2011 Çarşamba

İngiliz Kaleciler




İngiliz kaleciler diğer kalecilerin yapmadıkları, kritik anlarda enteresan hatalar yapmalarıyla tanınır. David Seaman (hangi birini sayalım), David James, Paul Robinson (Hırvatistan maçında ayağının altından topu kaçırması), Joe Hart (Bu saydığım kaleciler içinde belki de eli yüzü düzgün olan yegane isim ama o da geçen hafta FA Cup'ta Leicester City maçında topu elinden kaçırdı) ve şimdi de Ben Foster, Carling Cup'ta yine ilginç bir hataya imza atmış. İngiliz kaleciler sanki lanetlenmiş gibiler ve bu durum devam edecek gibi.

David Beckham Tottenham antremanında








9 Ocak 2011 Pazar

Asya Kupası açılış seremonisi

7 Ocak 2011 Cuma

Cassano


Gattuso'nun Cassano'yu köşeye çekip konuşması şart.

4 Ocak 2011 Salı

Protesto


İspanya 3.liginde mücadele eden Pontevedra'da 4 aydır paralarını alamayan futbolcular Lugo'ya karşı oynadıkları maçta 1 dakika boyunca bu durumu protesto etmişler.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Demichelis Malaga'da


Büyük takımın defansında oynuyorsan takım arkadaşlarına en başta da hocana güven vereceksin. İlk kural bu. Bayern Münih'te oynayan Demichelis ise hiçbir zaman güven vermemişti. Van Gaal de onu defterden silince yolu Malaga'ya düştü. Sezon sonuna kadar kiralık gitti, satın alma opsiyonu Malaga'da olacak.

Atletico Madrid 2011-2012

Atletico Madrid'in yeni sezonda giyeceği forma böyle olacakmış. Fena durmuyor gibi.

Xavi 549


Xavi'nin ilkokuldaki okul numarası değil bu. 15 sezon boyunca Barcelona formasıyla çıktığı maç sayısı. Levante maçıyla birlikte 38 yaşında futbolu bırakan Migueli'nin rekorunu egale etti. Xavi, Barcelona'ya 11 yaşında katıldıktan 7 sene sonra 1998 yılında ilk kez A takımı formasını Louis Van Gaal döneminde Real Mallorca ile oynanan İspanya Süper Kupa maçında giymişti.


1 Ocak 2011 Cumartesi

Metro 2033


  •  Roman, kıyamet sonrası senaryosuna sahip olsa da gerçek bir mekanda, dünyanın en büyük nükleer sığınaklarından biri olan, hakkında çok sayıda mit ve şehir efsanesi bulunan ünlü Moskova Metrosu'nda geçiyor. Metro 2033'te, 2013'teki nükleer savaşın 20 yıl sonrası Moskova metrosundan başka yaşayacak yeri olmayan insanlığın hikayesi anlatılıyor.
  • Romanının 1979 doğumlu Rus yazarı Dmitry Glukhovsky roman üzerinde çalışırken bitirdiği kısımları 2002'den itibaren internetten bedava yayınlamaya başlıyor.
  • Dmitry Glukhovsky Almanca, Rusça, Fransızca, İspanyolca ve İbranice olmak üzere 5 dil biliyor. 
  • Roman piyasaya çıktığı 2009 yılında Rusya'da en çok satan kitap olmuş. Kitabın internetteki takipçi sayısı 400 bin.
  • Kitabın devamını (Metro 2034) yazmaya devam ediyor.
  • Metro 2033 oyunu da kitaba sadık kalınarak yapılmıştı. Oyun incelemesini buradan okuyabilirsiniz.
Related Posts with Thumbnails