10 Haziran 2010 Perşembe

Arjantin'in Hücum Hattı

 Sergio Aguero, Gonzalo Higuaín, Lionel Messi, Diego Milito, Martín Palermo, Carlos Tevez. 

Arjantin'in hücum hattını oluşturan oyuncuların hepsi birbirinden tehlikeli ve rakip savunmalar için korkutucu. Maradona'nın damadı Sergio Aguero'nun biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Tabii ki oldukça yetenekli, hızlı, güçlü ama Higuain kadar değerli bulmuyorum onu. Higuain ise hem kendi takımı Real Madrid'de hem de milli takımda kıymeti bilinmeyen oyuncuların başında geliyor. Geçtiğimiz sezon ve bu sezon attığı gollere rağmen her iki takımda kulubün/hocanın gözüne girmeyi becerememiş gibi. Ağzıyla kuş tutsa nafile. Çok önemli bir hücum silahı.  



Lionel Messi şu anda tartışmasız dünyanın en iyi futbolcusu. Lafı fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Diego Milito ise geçen sezon Genoa formasıyla attığı gollerden sonra İnter'e transfer olmuştu ve Jose Mourinho'nun 1 numaralı hücum silahı konumundaydı. Şampiyonlar Ligi finalinde attığı gollerle klasını iyice gösterdi. Yavaş gibi gözükebilir ama kesinlikle öyle değil, bu durum kendisini savunmaya çalışacak defans oyuncuları için büyük bir hata olur. Sonradan açılan Arap atı misali. Diğer oyuncular gibi çok güçlü ve son vuruşta çok usta bir isim.  



Carlos Tevez de Higuain gibi kıymeti bilinmeyen, asıl değerinin sonradan ortaya çıkacağını düşündüğüm bir isim. Komple bir hücum oyuncusu. Alex Ferguson ondan neden bu kadar kolay vazgeçti anlamış değilim. Süratli, güçlü, son vuruşları öldürücü, ileride top tutabiliyor. Tek dezavantajı boyunun forvet oyuncularına göre boyunun kısa olması.

Yarın İspanya...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails