28 Haziran 2010 Pazartesi

Almanya 4-1 İngiltere


Kibirli İngilizler ve her zaman sisteme inanan Almanların maçından kazanan Almanlar oldu haliyle. Capello göreve geldiği zaman zaten iyi savunma yapan İngiltere Milli Takımı'ndan istenilen hazır elde de Rooney gibi bir silah varken oyunun hücum yönünün geliştirilmesiydi. Bu turnuva boyunca gördük ki, İngiltere hücum etmeyi geçtim doğru düzgün paslaşamıyordu bile. Amerika maçında Green'in ikramı, Cezayir maçında rakibi küçümseme ve gol yollarında etkisizlik homurdanmalara sebep vermişti. Slovenya maçı da yine bu tarzda geçince aslında balon bir yerde patlayacaktı o da Almanya maçı oldu. Kağıt üstünde rakibine oranla kadro kalitesi daha iyi olan ve tamamı Premier Lig'de oynayan oyunculardan kurulu İngiltere yine bütün kadrosu Bundesliga'da oynayan ve nispeten daha mütevazi bir kadrosu olan -bir o kadar da tehlikeli- Almanya karşısında resmen akıl tutulması yaşadı.

 


Turnuva takımı olmasıyla bilinen Almanlar 2006'dan bu yana Klinsmann'ın oluşturduğu hücum odaklı takım, eskinin kötü futbol oynayan ekolünü silmeyi başarmıştı. Löw de bu düzeni bozmayarak ve üstüne ekleyerek sistemi devam ettiriyor. Almanların bu derece başarılı olmasındaki bir diğer sebep genç yaştan itibaren ülkenin çeşitli yerlerinde kurdukları oyuncu havuzları. Podolski, Klose, Mesut, Boateng, Khedira gibi göçmenlerden kurulu bir takımları var artık Almanların. Ülkenin kültürel kimliğinin çok çeşitli olması, futbolun çok sevilmesi, Bundesliga maçlarındaki seyirci ortalamaları her şeyi olumlu yönde etkiliyor.




Almanlar her geçen dönem futbollarının üstüne koyarken İngilizler hala kendi kibirleri içinde boğuluyor, adam akıllı bir kaleci çıkaramıyor, Lampard ve Gerard gibi iki üst düzey orta saha oyuncusunun olduğu orta alanda ağır aksak oynuyorlar. Forvet kısmına ise hiç girmiyorum Emile Heskey ve Peter Crouch ile gol atacağınızı sanıyorsanız çok fena yanılıyorsunuz. Maça gelince Almanya her zamanki gibi Mesut'u forvetin arkasında özgürlük tanıyıp, hücüum organizasyonlarını onun merkezde olduğu şekilde ve sağdan Müller soldan Podolski'nin destekleriyle zenginleştiriyorlar. Orta sahada Khedira "underrated" olarak pek önemsenmiyor ama yaptığı iş çok önemli ve küçümsenmemeli asla. İngiltere'nin maç 2-1 olduktan sonra Gerard'ın attığı net gol sayılsa bile oyunlarındaki bu kopukluk ile bir şey yapabileceklerini sanmıyordum nitekim 2 kontraatakla darmadağın oldular. Almanya sisteme güveniyor ve maçın gidişatına göre sisteminde ufak değişiklikler yapabiliyorken İngiltere'nin belli bir sisteminin bile olmayışı çok acı verici.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails