4 Haziran 2010 Cuma

Fransa İncelemesi


Fransa, Dünya Kupası'na katılmak için İrlanda ile play-off oynamış ve Thierry Henry'nin eliyle rakibini saf dışı bırakmışlardı. Bireysel olarak bakıldığında hepsi birbirinden yetenekli olan oyunculardan kurulu bir takım var karşımızda ama onları tam yönetemeyen de beceriksiz bir teknik direktörleri var. Raymond Domenech, Fransa Başbakanı Sarkozy'den sonra en az sevilen Fransız ondan eminim.

Kaleciler: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marsilya), Cedric Carrasso (Bordeaux),
Savunma: Bacary Sagna (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), Sebastien Squillaci (Sevilla), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Gael Clichy (Arsenal), Anthony Reveillere (Lyon)
Orta Saha: Alou Diarra (Bordeaux), Jeremy Toulalan (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal),
Forvet: Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Franck Ribery (Bayern Münih), Sidney Govou (Lyon), Djibril Cisse (Panathinaikos),Mathieu Valbuena (Marsilya)





Değerlendirmeye başlayalım...

  • Hugo Lloris çok iyi bir kaleci. Kendine güveni tam ve henüz 23 yaşında. En önemli genç kalecilerden biri. Belki de en önemlisi.
  • Fransa'nın oynadığı maçlara bakılınca genellikle az gollü geçiyordu bunda en büyük etken savunmasının güçlü olmasıydı. Şimdi kadroda Mexes yok, Gallas eskisi kadar güçlü ve hızlı değil. Sağ bek Sagna hücum yönü daha fazla olan bir bek. Defansın solunda Evra her zaman güven vermiştir.
  • Domenech orta sahada farklı arayışlara girebilir. Eskiden defansif 2 orta saha ile 4-4-1-1 (4-2-3-1) oynamayı seven hoca şimdi 4-3-3'e dönme sinyalleri veriyor.. Lassana Diarra ve Toulalan ile defansif anlamda daha güçlü bir Fransa olurken, bu futbolcuların ofansif anlamda yeteri kadar etkili olmamaları Fransa'nın kapanan takımlar karşısında kilidi açmasında büyük sorun teşkil ediyor.. Yeni Zidane olarak lanse edilen Gourcuff, bu sezon Bordeaux'da formasıyla gösterdiği performansı tekrarlarsa takımda yaratıcılık anlamında Ribery'e daha az iş düşer. Orta sahanın her iki kanadında da oynayabilen ve Chelsea ile harika bir sezon geçiren Malouda da dikkat edilmesi gereken kanat oyuncularından.
  • Forvet hattı ise tamamen Anelka'nın eline bakıyor. Benzema kadroya çağrılmadı. Henry'nin kariyeri çığ misali tepetaklak gidiyor, gitmeye de devam edecek gibi. Toulouse forması giyen fizik yönünden güçlü olan Gignac ise Domenech'in tercihlerinin kurbanı olabilir.

Son 5 Dünya Kupası'nın sadece birinde 1.turda (2002) elenen Fransa, diğer hepsinde en az yarı final gördü (1982 ve 1986). 1998 yılında kendi evlerinde düzenledikleri kupada şampiyon oldular. 2006'da ise çoğu kişinin favorisi olmamalarına rağmen finale kadar çıkmayı başarmışlardı. Zidane'nın o meşhur kafası olmasa belki de şampiyon olacaklardı. Fransa bu gruptan 2.tura çıkacaktır ama ondan sonrasını kestirmek inanın çok güç.. Domenech şapkasından tavşan çıkarabilecek mi?

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails